31.1.2015

Räjähtänyt ja muniva Angry Birds -kakku

On taas vuoden pakollisen kakkupostauksen aika! Yli puoli vuotta onkin jo vierähtänyt tauolla, ja blogikin ehtinyt täyttää vuoden. Ihme Emännälle hyvin tyypillistä. Ajattelet hetken puuhakkaana tarttuvasi toimeen, ja kas vain, huomaat että päivä, viikko, vuosi jos toinenkin on vierähtänyt, ja homma ei ole edennyt mihinkään. 

Tällä kertaa hyvänä tekosyynä on toiminut perheeseemme ilmaantunut toinen mainio Pikku Apulainen, Ihme Lapsi nro 2, joka on aloittanut suoraan työnjohtotehtävistä työllistäen alaisiaan vaipanvaihtorallilla ja imetysmaratoneilla, ja tehnyt elämästä entistäkin ihmeellisempää! Olen saanut mm. imettää Prisman kassajonossa ja oppinut, että samaan aikaan voi esimerkiksi imettää, pyyhkiä lattialta pissaa ja seurustella sujuvasti vieraiden kanssa.

Mutta asiaan, josta blogi reilu vuosi sitten sai alkunsa. The Synttärikakku. Vuoden selvisin vallan mainiosti tekemättä yhtäkään täytekakkua, mutta pienen ihmisen synttärit saivat taas Ihme Emännän päässä naksahtamaan. Tällä kertaa sankarin toiveena oli mansikka-suklaakakku, jota varten tein Kinuskikissan mehevän suklaakakkupohjan. Tuloksena oli epämääräinen räjähtänyt kasa:


Vuoka ilmeisesti ei ihan soveltunut hommaan, vaikka voitelin ja jauhotin sen ja muutenkin tällä kertaa ainakin yritin tehdä ohjeen mukaan... No, en kuitenkaan lannistunut, kyllä Ihme Emäntä keinot keksii! Ja uskomatonta mutta totta, tuosta kasasta syntyi, kuin feenikslintu tuhkasta, tämä tipunen:


Mutta miten temppu tehtiin? Ensin meinasin vaipua epätoivoon ja nakkasin pohjan pakastimeen odottamaan kohtaloaan, ja synttäreitä siirrettiin viikolla (oikeana syynä oli kyllä sairastelu). Mutta sitten räjähdyksestä ja uudesta vuodesta mieleen muistui Kinuskikissan pinjata-kakku, joka kootaan kakkulevyn paloista kulhoon, ja kakun sisältä putkahtaa leikatessa karkkeja. Pyöreä muoto, räjähtävä teema ja "muniva kakku" johtivat ajatukset Angry Birdsiin, ja kun päivänsankari sattui näkemään surffatessani kuvan Angry Birds -kakusta, tilaus oli selvä: pinkki Angry Birds -kakku on saatava!!

Ei muuta kuin kakun palasilla kulhoa vuoraamaan ja täytettä kehittelemään (alkuperäistä ohjettahan ei voinut noudattaa, ensinnäkin koska se on tylsää, ja koska mansikkakakkua oli tilattu). Tein täytteen jollain mansikkahyydykekakun ohjeella, ja tajusin vasta liian myöhään, että sehän oli huomattavasti löysempää kuin alkuperäisen ohjeen täyte, joten eihän siihen mitään karkkikoloa saanut tehtyä. No, vaniljakreemijauheella ja jääkaapissa hyydyttämällä täyte jähmettyi sen verran, että sain kuitenkin tehtyä "munille" kolon. Kakku hyytyi yön yli jääkaapissa, ja seuraavana päivänä pääsin tekemään elämäni ensimmäistä kertaa sokerimassakuorrutuksen kakkuun. Mallia katsoin mm. täältä. Kuorrutus ja koristelu jopa onnistui ilman isompia kommervenkkejä, ja ihan tunnistettavahan siitä tuli! Hyvä etten ylpeydestä räjähtänyt!

Kakkua leikatessa tosin paljastui totuus, ettei ihan putkeen mennyt tälläkään kertaa. Karkkeja ei ensin meinannut ilmestyä leikatessa ollenkaan, ja lopulta sisältä alkoi valua epämääräistä nestettä... Suklaakarkkien kuorrutus oli sulanut täytteen sisään ja muuttunut mintunmakuiseksi liejuksi, joten valkoisten ja pinkkien munien sijaan sisällä olikin ruskeita munia. Joo, ohjeessa kyllä taidettiin sanoa että kakku kannattaa täyttää samana päivänä, mutta kun ei voi uskoa ennen kuin kokeilee...


Seuraavana päivänä oli uudet juhlat, joten ei kun uutta tipua kasaamaan. Tällä kertaa kakkupohjana oli alkuperäisen ohjeen mukainen levykakkupohja, josta sai myös tehtyä täytteen keskelle munille pesän suojaksi kostumiselta. Täytteen sovelsin edes vähän sinne päin kuin alkuperäisessä ohjeessa. Ja nyt munat säilyivät ehjinä yli 12 tuntia! Eivät ihan yhtä hienosti kakun sisältä pulpahtaneet kuin Kinuskikissan versiossa, mutta ei kai kaikkea voi saada...

Täyte (se onnistuneempi versio):
4 liivatelehteä
4 dl vispikermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
½ dl mansikkatomusokeria (tai enemmän, maun mukaan)
½ dl vahvaa mansikka- tai vadelmamehutiivistettä
jäisiä vadelmia (kotimaisia!)

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon tuorejuusto ja tomusokeri. Kuumenna mehutiiviste kiehuvaksi ja sulata joukkoon liivatteet. Sekoita ohuena nauhana hitaasti vatkaten täytteeseen. Kaada osa täytteestä kulhoon, tiputtele joukkoon jäisiä vadelmia. Tee lusikalla täytteen keskelle kolo, vuoraa se kakkulevyn paloilla (ainakin jos aiot tarjota kakun vasta seuraavana päivänä) ja täytä karkeilla. Levitä kulhoon loput täytteestä. Peitä pinta lopuilla kakkulevyn paloilla ja kostuta. Anna kakun hyytyä jääkaapissa ainakin 2-3 tuntia ennen kumoamista ja koristelua.

Eli jotensakin näin se sitten meni toisella yrittämällä:


Huh huh, saapa nähdä minkä otuksen joudun vääntämään seuraaville synttäreille.
Ja apua, nythän näitä lasten synttäreitä on jo kahdet vuodessa!!

3 kommenttia:

  1. No vau, miten hieno :)
    Rapatessa roiskuu jne.

    VastaaPoista
  2. Ooh, tännehän oli tullut kommentteja, kaikilta kahdelta faniltani, enkä ollut huomannut! Kiitos! :)

    VastaaPoista