2.5.2015

Ihme Miehen salainen suklaakakku

Uskokaa tai älkää, Ihme Mieskin osaa leipoa, ainakin kerran vuodessa! Jo useita vuosia olen saanut synttärilahjaksi, välillä äitienpäivälahjaksikin, todella ihmeellisen suklaaluomuksen, joka näytti tänä vuonna tältä:


Ulkomuoto on ollut aina varsin mielenkiintoinen, ja maku herkullinen. Olen yrittänyt udella reseptiä, mutta koko salaisuus ei ole vieläkään täysin selvinnyt. Sen verran olen onnistunut vilkuilemaan, että homma menee suunnilleen näin:

1. Osta ainekset vasta juuri ennen valmistusta, ettei salaisuus paljastu. Nämä löytyvät yleensä pienimmästäkin lähikaupasta:
- Valmis kakkupohja
- Pari pilttipurkkia, hedelmä- tai marjasosetta
- Banaaneja
- Muumilimua tai mansikkasiideriä, riippuen siitä tarjoillaanko kakkua myös lapsille
- 2-3 levyä suklaata (jokin Fazerin marjasuklaa on ilmeisesti olennainen osa salaista reseptiä)
- Pursotettava kermavaahtopurkki
- Jotain keksejä tai karkkeja koristeeksi, ei välttämätöntä

2. Kippaa kakkupohja jollekin alustalle, mikä nyt sattuu käteen osumaan. 

3. Laita suklaa sulamaan kattilaan, sekoittele ettei pala pohjaan. Ihme Mies ilmeisesti lisää joukkoon myös vettä, jolloin suklaa pysyy sopivan notkeana myös jäähdyttyään. Olen aina luullut että suklaa menee vedestä rakeiseksi, mutta jotenkin Ihme Mies onnistuu tekemään kuorrutteen pilaamatta suklaata?!

4. Kaada kakkupohjalle limua tai muuta Emännän mieleistä kostuketta ja levitä päälle pilttiä sekä banaaniviipaleita.

5. Jos pohja on useampikerroksinen, laita väleihin myös sulaa suklaata ja kermavaahtoa. Omasta kakustani löytyi myös Pikku Apulaisen piilottama viinirypäle. Jos pohja on yksikerroksinen "torttupohja", siirry seuraavaan kohtaan.

6. Kaada sulanut suklaa kakun päälle, koristele luovuutta käyttäen kermavaahdolla, kekseillä, karkeilla... 

7. Laita kakku mielellään jääkaappiin odottamaan ainakin muutamaksi tunniksi, niin kostutus ehtii imeytyä. Tämä on olennainen osa suussasulavaa lopputulosta! Odotellessa tosin kermavaahtokoristelut sulavat suloisesti osaksi suklaakuorrutusta, ja kuorrutuskin ehtii valua lautaselle ja lautasen ulkopuolelle, mutta ei huolta, nämä elementit vain lisäävät suorituksen sympatiapisteitä! 

8. Älä siivoa sotkuja, Emäntä kyllä siivoaa ne mielellään upean yllätyksen toivossa, ja osaa myös arvostaa lopputulosta enemmän nähdessään kuinka suuren työn olet tehnyt! 

Ja sitten herkuttelemaan, mielellään onnittelulaulun saattelemana ja suoraan sänkyyn. Jos olet varma että Emäntää ei haittaa suklaatahrat lakanoissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti