6.1.2014

10 kultaista leivontaniksiä

Nämä näppärät niksit olen kirjannut ylös jonkun jälleen kerran epäonnistuneen leipomuksen jälkeen, ja täydentänyt listaa kokemusten karttuessa. Ainakin kohdat 1-4 ovat Ihme Emännän keittiössä käytössä lähes aina, myös viime päivien vieraat ovat saaneet niistä jälleen osansa.  Muillekin on ollut käyttöä useamman kerran, ja tulee varmasti olemaan jatkossakin. Näillä vinkeillä jännitys säilyy ja lopputulos ei ole koskaan taattu!
  1. Kokeile aina jotain uutta ohjetta, varsinkin kun on tulossa tärkeitä vieraita. Näin varmistat kahvipöydän puheenaiheen ja annat luovan vaikutelman. 
  2. Tee aina tarjoilut vasta juuri ennen h-hetkeä, niin ovat varmasti tuoreita. Kyllä vierailla on aikaa odottaa, ja seurustellessa ehtii hyvin samalla siivoilla keittiön kaaosta. 
  3. Älä koskaan noudata ohjetta, sovella aina jotain omaa kivaa. Paljon jännempää. 
  4. Jos joku aine puuttuu, ei se niin tarkkaa ole. Korvaa jollain muulla tai jätä pois. Tai tee jotain ihan muuta. 
  5. Turhalta tuntuvat työvaiheet voi jättää väliin. Esimerkiksi monet taikinat ovat parempia raakana, miksi siis pitäisi paistaa? 
  6. Munankuoren palaset antavat taikinaan terveellisen kalkkilisän ja ratisevat mukavasti hampaissa. 
  7. Muista että itsetehdyssä kuuluu olla "käsintehdyn leima". Ja mitä surkeampi ulkonäkö, sitä positiivisempi yllätys on hyvä maku! 
  8. Älä turhaan vilkuile kelloa ja vahdi uunin vieressä, kyllä sen haistaa koska on valmista. 
  9. Selvitä etukäteen miten saat palovaroittimen pois päältä. Vinkuna alkaa aika pian ottaa aivoon. Huom. Älä ota pattereita pois tai heittele esineitä palovaroitinta päin, koska sille voi olla joskus oikeaakin käyttöä. 
  10. Pidä aina kaupan pakasteleivonnaisia pakastimessa, ne pelastavat surkeimmankin leipurin. Saat vastaleivotun tuoksun kotiin vähemmällä vaivalla, ja pienellä tuunauksella on helppo uskotella leipomusten olevan itse tehtyjä.

2 kommenttia:

  1. Hahah, minä niin tiesin, että suhun voi luottaa ja pilkettä silmäkulmassa riittää :D Kiitos Ihme Emäntä!

    VastaaPoista