4.1.2014

Tähdellinen pala kakkua

Yleisön pyynnöstä (eli parin fb-kaverin varomattoman kommentin johdosta), tästä alkavat Ihme Emännän julkiset seikkailut taloudenhoidon ihmeellisessä maailmassa! Aloitan asiaankuuluvasti kakkupostauksella, koska kyllähän jokaisella arvonsa tuntevalla ja aikaansa seuraavalla Emännällä pitää olla oma kakkublogi. Jatkossa tulette kuitenkin näkemään täällä jotain ihan muuta. Luultavasti huonon huumorin sävyttämiä kokeellisia keittiöihmeitä, laiskalle luonteelle sopivia kodinhoitoniksejä, ehkä myös muuta lapsiperheen kaunistelematonta arkea ilman turhan tiukkaa pipoa. Saattaapa jotain ekohörhöilyäkin joukkoon lipsahtaa. Tai voi olla, että tämä läpänheitosta keulimaan lähtenyt Jopo jää kuopimaan lähtökuoppiinsa, koska harrastukseni tuppaavat olemaan varsin kausiluonteisia.

Ja sitten The Kakku. Osoitus siitä, että meikäläisenkin keittiössä tapahtuu joskus ihmeitä. Tähänastisen elämäni upein leivontasuoritus Pikku Apulaisen 2-vuotissynttäreille uudenvuodenaatoksi. Tähtikakku, koska päivänsankari on parin kuukauden ajan laulanut Tuiki tuiki tähtöstä kerta toisensa jälkeen. Tunnustettakoon, että sokerikakkupohjan leipoi kyllä äitini. Itse tuskin olisin saanut pohjaa kohoamaan ja irtoamaan vuoasta, tai ainakin se olisi palanut, mutta ehkä joskus uskallan kokeilla vielä sitäkin. Täytteet ja toffeekuorrutus oli pöllitty yhdeltä tärkeimmältä kakkublogistien esiäidiltä, Kinuskikissalta. Valkosuklaatäytteeseen lisäsin vattuja - hyvä idea, hyvä minä! Koristelut kehittelin itse sokerimassasta, kaupan suklaatähdistä ja kultahelmistä (siis niistä syötävistä, löytyy leivontaosastolta).

 

Koskaan ennen en ollut kuorruttanut kakkua kaulittavalla massalla, saatika tehnyt moista möhnää itse, joten toki tämänkin luomuksen teossa oli pari yllätysmomenttia.
Täydennyksiä alkuperäiseen kuorruteohjeeseen:
  • Älä surffaa netissä toffeiden sulaessa kattilassa, paitsi jos haluat että tökötissä on tummanruskeita pilkkuja.
  • Tummanruskeat pilkut ja muut rumat kohdat voi kätevästi piilottaa koristeilla. (Tässä siis syy, miksi kakku on niin runsaasti koristeltu.)
  • Ohjeissa käsketään kaulitsemaan massa 3 mm paksuiseksi. Tasapaksun levyn teko oli hieman haasteellista Pikku Apulaisen kanssa, enkä tiedä miten se muutenkaan on mahdollista. Kaulitsin kuorrutteen turhan ohueksi, yhdeltä reunalta niin ohueksi, että jouduin taittamaan reunan kaksinkerroin. Mikä ei ollut hyvä idea, kaulittu töhnä ei enää sulautunutkaan levyyn nätisti. Joten tähän reunaan tuli outo läntti ja vähän isompi tähti koristeeksi.
  • Apukäsille on käyttöä tahmalevyn nostamisessa kakun päälle. Mutta mielellään vähän vanhemman kuin 2-vuotiaan kädet.
Epäilyksistä huolimatta hieno siitä kuitenkin tuli ja sai kehuja myös maustaan! Erityisesti toffeemassa oli herkkua. En kuitenkaan vieläkään aio leipoa kakkuja ihan vaan huvin ja urheilun vuoksi...

2 kommenttia: